Home  |  Zdravlje  |  Radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja unutrašnji, pa se zato ne vide?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

02. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja unutrašnji, pa se zato ne vide?

Iako je kompleksna rekonstrukcija niškog Doma zdravlja počela pre mesec dana, ono što prolaznici, ili ljudi koji se ovde leče mogu sa spoljašnje strane da vide jesu skele, bez radnika. Direktor ove medicinske ustanove ipak tvrdi da je dosta toga urađeno, kada su u pitanju vodovodne i toplotne instalacije.

Obimna i veoma skupa rekonstrukcija Doma zdravlja Niš počela je skoro pre mesec dana, a rok za završetak radova je 150 dana ili kraj jula. Direktor Milorad Jerkan tvrdi da se uradio realan obim posla, što bi trebalo da je već peti deo celokupne adaptacije.

„Vama se čini ono što ste vidi da nije, ali niste videli srce rekonstrukcije. To su vodovodne instalacije horizontalna vertikalna, koja se ne vidi, ali koja je već skoro urađena. Toplotna i sve druge instalacije koje je nemoguće videti, a koje se rade. Ovaj deo koji treba da se uradi, farbanje i unutrašnje stavljanje pločica, to je period koji će veoma brzo da se uradi“, rekao je Jerkan.

Inače, u nišku ustanovu primarnog zdravstva, do polovine godine biće uloženo 106 i po miliona dinara, prema rečima gradonačelnika Niša.

„Doživeće totalnu rekonstrukciju, od podrumskog dela, pa do krovnog, vodovodna i kanalizaciona mreža, svih 106 mokrih čvorova se uređuje, izolacija, enterijer, rasveta. Ovo je iz razloga stvaranja mnogo boljih uslova za naše sugrađane koji se ovde leče, ali i za one koji ovde rade“, kaže Darko Bulatović.

Kako nam je rekla naša sugrađanka, majka koja sina dovodi u Dom zdravlja na pedijatrijske preglede, pacijenti su na ovom odeljenju izuzetno zadovoljni novouređenim toaletima, koji su prilagođeni mališanima, okrečeni raznim bojama.

Podsetimo, kako je ranije najavljeno, rekonstrukcija Doma zdravlja podrazumeva adaptaciju celokupnog unutrašnjeg prostora i njegovo opremanje, parterno uređenje i sređivanje fasade. Biće postavljena termoizolacija na svim plafonima, a na fasadi i u unutrašnjosti zgrade biće zamenjena kompletna stolarija i bravarija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije