Home  |  Zdravlje  |  Nestašica barijuma za snimanje abdomena u KC Niš
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

31. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Nestašica barijuma za snimanje abdomena u KC Niš

Već dvadesetak dana u niškom Kliničkom centru nema barijuma koji se koristi za određena radiološka snimanja. Uprkos tome, lekari pacijenta tek kada dođe na pregled obaveste da barijuma nema, te da je nemoguće obaviti snimanje. U KC uveravaju da ovaj lek stiže u ponedeljak na kliniku.

Nakon objavljivanja teksta City radija o pregledima pacijenata sa alergijskim rinitisom na ORL odeljenju niškog Doma zdravlja, jedna čitateljka javila nam se sa primedbom koja se odnosi na Klinički centar. Naime, prema rečima Radmile Vujičić, uprkos nestašici barijuma za radiološka snimanja, lekari na ovom odeljenju preglede “zakazuju na veliko“.

„Da li znate da u bolnici nema barijuma za preglede, a ipak zakazuju na veliko? To je po meni tolika sramota da nemam reči. Ja sam imala zakazano i kad sam stigla, rekli su mi da ga nema već par dana. Pa zašto neko ne javlja pacijentima da ne prolazimo kroz mučne pripreme za taj pregled. Ljudi u bolnicu idu zato što moraju, ne zato što žele. Zdravstvo – nula“, požalila se Radmila.

U apoteci Kliničkog centra kažu da poslednjih 20-ak dana nema barijuma jer, iako dobavljač ima zalihe, trenutno čeka sertifikat agencije za lekove.

„Čeka se izdavanje atesta, a u ponedeljak bi dobavljač krenuo sa distribucijom. Dugo nije bilo leka uopšte na tržištu. Tada su pacijenti kupovali sami u Apoteci “Niš“, tih 100-200 mililitra, kako bi im se završio pregled“, rekla je Jasmina Petrović, direktorka apoteke KC, za City radio.

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović uverava da nema razloga za paniku, jer se barijum koristi retko i za mali broj snimanja, tek za jedno od oko 80 pregleda.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije