Home  |  Zdravlje  |  Nedostaje još 17 miliona za opremanje dečije hemato-onkologije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

11. 04. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić, Foto: City radio Izvor: City radio

Nedostaje još 17 miliona za opremanje dečije hemato-onkologije

Na izgradnji nove dečije hemato-onkologije u KC Niš radovi se odvijaju planiranim tokom. Završava se parterno uređenje, izgradnja lifta, stavljanje u funkciju dnevne bolnice i rasveta objekta. NURDOR aktivno prikuplja sredstva za završetak gradnje i opremanja bloka, a sledeća humanitarna akcija očekuje Nišlije već uoči Uskrsa.

Krajem 2016. godine, kako je i planirano, urađena je fasada, zastakljeno je i stavljeno pod krov 750 kvadrata novog dečjeg hemato-onkološkog bloka u KC Niš. U međuvremenu, završava se parterno uređenje, izgradnja lifta, stavljanje u funkciju dnevne bolnice i rasveta objekta. U Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, koje sakuplja novac za izgradnju, kažu za City radio da su zadovoljni urađenim, i da radovi napreduju zacrtanim tempom.

„Sve ide sasvim solidnim tokom, najveći deo sredstava je prikupljen. Ipak, čeka nas jako veliki posao kod opremanja aparatima i nameštajem, nemamo još tačan iznos, ali smo računali da će nam trebati sigurno oko 150 hiljada evra. Sve u svemu, nadamo se da ćemo uspeti da ispoštujemo rokove koje smo zadali“, rekla je koordinatorka NURDOR-a Marija Tomić.

Inače, vrednost druge faze izgradnje iznosi 50 miliona dinara, od čega nedostaje da se sakupi još 17 miliona dinara.

„Kada sakupimo i taj novac moći ćemo da otpočnemo sve unutrašnje radove i opremanje odeljenja. Početak se planira u junu, a završetak krajem godine. Mi inače aktivno širom Srbije organizujemo puno akcija, a sledeća koja očekuje Nišlije je uskršnja na veliku subotu, u Stop shop-u. Tu će biti NURDOR-ovi volonteri na štandu, crtaonica, i svi koji mogu i žele imaće priliku da ostave prilog u donatorskoj kutiji“, dodaje Marija Tomić.

Pored akcija koje se organizuju kontinuirano, svakodnevno je otvoren i broj 1150, na koji SMS porukom svi građani Srbije doniraju 100 dinara za izgradnju dečije hemato-onkologije.

Podsetimo, vrednost prve faze izgradnje iznosila je 25 miliona dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije