Home  |  Zdravlje  |  Inovacije u anesteziologiji na Kongresu u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

23. 04. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Inovacije u anesteziologiji na Kongresu u Nišu

Veliki broj uglednih profesora sa svetskih univerziteta, poput Stenforda u Americi i Kardifa u Velikoj Britaniji, posetili su i ove godine Niš, u okviru Prolećnog kongresa iz anestezije i intezivne terapije, koji je održan proteklog vikenda.

Niš je i ove godine tokom tri dana bio prestonica osmog Prolećnog međunarodnog naučnog kongresa iz anestezije i intezivne terapije. Na njemu se okupilo oko 80 profesora iz inostranstva, članova Svetskog i Evropskog udruženja anesteziologa, kao i Evropskog uduženja za intezivnu terapiju, nekoliko stotina lekara iz Srbije i zemalja širom sveta.

„Činjenica na koju smo jako ponosni je da je od svog početka pa do danas, naš simpozijum izrastao u jedan od najprestižnijih naučnih događaja u jugoistočnoj Evropi, okupljajući zajedno iz godine u godinu vrhunske internacionalne predavače i više od 500 učesnika iz Srbije i okolnih zemalja. Uporedo sa našim stremljenjima ka vrhunskim naučnim i edukacionim ciljevima, naš sastanak postao je i naširoko poznat po toploj, prijateljskoj atmosferi i nezaboravnim društvenim događanjima“, rekao je doktor Radmilo Janković, direktor Centra za anesteziologiju Kliničkog centra Niš, predsednik naučnog i organizacionog odbora.

Tokom tri dana nekoliko stotina učesnika iz zemlje i inostranstva prisustvovalo je aktuelnim predavanjima iz oblasti anestezije i intenzivne terapije, koja su neophodna u konstantnom usavršavanju lekara medicine.To smatra specijalista anestezije iz Slovenije, koji tvrdi da se saznanja sa ovakvih naučnih skupova kasnije uvek adekvatno primenjuju i u praksi.

„Širok je spektar predavača ove godine, a uvek je korisno i zanimljivo biti deo ovakvih skupova. Očekivanja učesnika su uvek velika. Saznamo i vidimo novosti sa područja dijagnostike i terapije u oblastima kojima se bavimo u matičnim medicinskim ustanovama“, kazao je doktor anestezije Mladen Savić.

Na kongresu su poslednje inovacije u ovoj oblasti predstavile i brojne farmaceutske kuće.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije