Home  |  Zdravlje  |  Počinje uništavanje krpelja, oprez za decu i kućne ljubimce
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

18. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Počinje uništavanje krpelja, oprez za decu i kućne ljubimce

Od 22. do 25 maja obavljaće se prvi tretman uništavanja krpelja na travnatim površinama, u parkovima, pored Nišave, na izletištima i površinama koje koriste brojni građani, obaveštavaju iz Doma zdravlja u Nišu.

U ponedeljak, 22. maja, biće tretirani centralni park u Niškoj Banji, park ispred hotela „Zelengora“, izletište kod pešačkog mosta preko reke Nišave, preko puta naselja „Brzi Brod“, kao i izletišta pored Nišave, kod Vrežinskog bazena, kod spomenika na Čegru i na Kameničkom visu.

Sledećeg dana uništavanje krpelja biće u parku „Čair“, kod Gradske kuće, starog parka pored Nišave, na spomen parku „Bubanj“. Travnate površine na gradskom groblju i Minovom naselju, park kod Železničke stanice, na Trgu Kralja Aleksandra, u ulici Nikole Pašića, na Obilićevom vencu i u dvorištvu Svetinikolske crkve. 24. maja biće tretirani parkovi „Sveti Sava“, „Tvrđava“, ispred zgrade Univerziteta u Nišu, i travnate površine keja reke Nišave, na teritoriji opštine Crveni krst.

Narednog dana, 25. maja, tretiraće se travnate površine keja Nišave na teritoriji Gradske opštine Medijana, do naselja Nikola Tesla, kej na teritoriji Gradske opštine Pantelej, u ulici Druge Proleterske brigade, pored škole, kej na teritoriji Gradske opštine Pantelej. Dvorišta Doma učenika u ulici Kosovke devojke, Saborne i crkve Svetog Pantelejmona i zelena površina oko spomenika Ćele Kula.

Iz Doma Zdravlja apeluju na građane da omoguće nesmetan rad ekipa pa da u vreme tretmana ne borave na ovim lokacijama, i onemoguće deci, kućnim ljubimcima i domaćim životinjama boravak na tretiranim površinama u naredna 24 sata, a naglašavaju da će uništavanje krpelja početi u 1 sat posle ponoći.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada će vreme biti pogodno za uništavanje krpelja.     

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije