Home  |  Zdravlje  |  Radovanović: „Radnici odlaze na bolovanja da spremaju zimnicu“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

14. 09. 2017. Niš

Autor: A.Đ Izvor: Beta, City Radio

Radovanović: „Radnici odlaze na bolovanja da spremaju zimnicu“

Rukovodstvo KC Niš i ove godine ima probleme zbog manjka higijeničara i servirki, jer kako kaže direktor Zoran Radovanović, odlaze na bolovanja kako bi spemali zimnicu.

Radovanović je agenciji „Beta“ rekao da je u vreme sezonskih poslova poput pripreme zimnice ili u vreme poljoprivrednih radova, oko 10 odsto zaposlenih s najnižom stručnom spremom na bolovanju.

„ Pokušali smo sve kako bi stali na put odlascima na bolovanje iz neopravdanih razloga. Kažnjavali smo, uveli vanredni nadzor i kontrole bolovanja", rekao je za agenciju  Beta, direktor  Zoran Radovanović.“

On je “Beti” rekao i da nešto više od 300 zaposlenih obavlja poslove higijeničara i servirki. Smatra i da se radnicima sa najnižom stručnom spremom “isplati da budu na bolovanju jer za to vreme završavaju privatne poslove a plata ne može da im bude umanjena jer primaju minimalac”, navodi ova agencija.

Prema pisanju  “Bete”, Radovanović smatra da odlasci na bolovanje zbog pečenja paprike ili rada na njivi "nisu fer" prema kolegama, ali predstavljaju i veliku muku za rukovodstvo KC Niš.

U razgovoru za “Betu”, dodao je i da prema zakonu do 30 dana bolovanja rukovodstvo nema pravo da traži zamenu, a da postoje slučajevi da se neko vrati sa bolovanja posle 29 dana, da radi dva dana, a zatim ponovo ode na bolovanje.

U Kliničkom centru, prema rečima Radovanovića, radi 1.500 medicinskih sestara i 700 lekara, dok je više od 700 lica zaposleno u tehničko-ekonomskom i pravnom sektoru, čiji su deo upravo higijeničari i medicinske sestre.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage