Home  |  Zdravlje  |  Mladom plivaču iz Niša potrebna hitna pomoć za lečenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

20. 09. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Mladom plivaču iz Niša potrebna hitna pomoć za lečenje

Našem mladom sugrađaninu, Aleksandru Jovanoviću, potrebna je naša pomoć kako bi mogao da nastavi sa lečenjem opakog osteo sarkoma.Uplate se mogu izvršiti na račune: Dinarski: 160-480628-97, Devizni: 00-540-0002231.7, IBAN broj: RS35160005400002231776, ili slanjem SMS sa sadržajem 338 na broj 3030.

Aleksandar Jovanović rođen je 30. maja 1997. u Nišu.  Maturirao je srednju ekonomsku školu u Nišu i upisao Visoku poslovnu školu. Od svoje osme godine bavi se plivanjem. U početku rekreativno, a posle u takmičarskom timu PK "Sveti Nikola" u Nišu. U tih desetak godina osvojio je oko 200 medalja na raznim takmicenjima, od kojih su najvažnije titule juniorskog državnog prvaka u disciplini 50m delfin stilom u velikim i malim bazenima, koje je osvojio 2015. god. Poslednji veliki uspeh ostvario je maja 2016.god. osvojivši 2. mesto na Republičkom takmičenju u disciplini 100m delfin stilom. Nedelju dana posle toga, počinju mu bolovi u levom kolenu.
Svi su mislili da je to posledica napornih treninga koje je imao pre takmičenja, dok bolovi nisu postali nepodnošljivi. Početkom juna 2016. na Klinici za ortopediju u Nišu dijagnostifikovan mu je Osteo Sarcom leve natkolenice. Odmah je upućen na Ortopedsku kliniku Banjica Beograd, gde mu je biopsijom potvrdjena dijagnoza.
Sredinom jula 2016. god. počinje sa hemioterapijama na Institutu za onkologiju i radiologiju Beograd. Posle 3  ciklusa hemioterapija sledi operacija 13.decembra prošle godine, kada mu je odstranjeno koleno i deo butne kosti i ugradjena titanijumska proteza. Posle toga, ponovo sledi još 5 hemioterapija, da bi 2.juna ove godine, operisao recidiv na istom mestu gde se tumor i prvi put pojavio.

U međuvremenu su usledile i metastaze na plućima. Posle druge operacije izdržao je jednu hemioterapiju. Druga je bila zakazana za 10.juli, ali mu tada puca plućna maramica i on se prebacuje na grudnu hirurgiju Kliničkog centra Beograd, kako bi sanirao pneumo toraks i nastavio sa daljim lečenjem.
U međuvremenu se došlo do informacija o klinici "Iatropolis" u Atini, koja uspešno leči sarkome tehnikom sajber noža.
Pojavile su se nove metastaze izmedju dijafragme i slezine. Po saniranju pneumo toraksa, Aleksandar je transportovan u Atinu gde je završio prvi tretman tomo terapija i sajber nož.
Novac još uvek nije prikupljen, akcija i dalje traje! Možete pomoći uplatom na dinarski ili devizni racun ili slanjem sms poruke sa sadrzajem 338 na broj 3030. 
Hvala svima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage