Home  |  Zdravlje  |  Zdravstveni pregledi u KC Niš i Domu zdravlja u nedelju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

15. 11. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Zdravstveni pregledi u KC Niš i Domu zdravlja u nedelju

U nedelju od 8 do 16 sati, treći put zaredom bez zakazivanja, zaniteresovani građani moći će da obave preventivne zdravstvene preglede u ambulantama niškog Kliničkog centra, kao i u Domu zdravlja Niš.

Kao što je i najavljeno iz Ministarstva Zdravlja Reublike Srbije, ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja  stanovništva, tako da su ovi pregledi namenjeni svim građanima, bez obzira na to da li imaju ili nemaju knjižicu.

U specijalističkim internističkim ambulantama Kliničkog centra, ovog meseca obavljaće se ultrazvučni pregledi abdomena uz konsultaciju za specijalistima gastroenterologije, kao i pregled namenjen određivanju nivoa hormona tiroidne (štitaste) žlezde, nakon čega će pacijenti moći da se posavetuju i sa specijalistima endokrinologije. 

Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a  oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje. 

Preventivni pregledi u isto vreme, biće organizovani i u niškom Domu zdravlja, a ovog meseca planirano je, da u cilju ranog dijagnostikovanja promena na dojkama, budu obavljani pregledi Aparatom za mamografiju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije