Home  |  Zdravlje  |  Stiglo dodatnih 100 doza vakcina protiv gripa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

08. 02. 2018. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Stiglo dodatnih 100 doza vakcina protiv gripa

U Dom zdravlja stigla je dodatna količina vakcina protiv sezonskog gripa, pošto je svih 6.000 doza, kojima je raspolagala ova zdravstvena ustanova, potrošeno. Preraspodelom iz drugih zdravstvenih ustanova u niški Dom zdravlja stiglo je dodatnih 100 doza.

Sve osobe koje prema epidemiološkim i kliničkim indikacijama treba da prime vakcinu mogu to da učine u centralnom objektu Doma zdravlja, kao i u većim zdravstvenim stanicama po ustaljenom redu, saopštavaju iz niškog Doma zdravlja.

Građani vakcinu mogu primati tokom radne sedmice, ali je neophodan nalog ordinirajućeg izabranog lekara.

Prema epidemiološkim i kliničkim indikacijama vakcina se preporučuje osobama starijim od 6 meseci, koje boluju od hroničnih poremećaja plučnog i kardiovaskularnog sistema, kao i osobama sa  metaboličkim poremećajima, uključujući pre svega šećernu bolest, poremećaj bubrega, osobama sa oslabljenim imunitetom. Vakcina  se preporučujei i osobama starijim od 65 godina.

Takođe, preporučuje se da se vakcinišu osobe smeštene i zaposlene u gerontološkim centrima, ustanovama socijalne zaštite, kao i zaposlenima u zdravstvenim ustanovama i javnim službama.

Lekari napominju da je najefikasnija mera prevencije protiv gripa upravo vakcinacija.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije