Home  |  Zdravlje  |  Od ponedeljka počinje vakcinacija protiv gripa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

12. 10. 2018. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio, Dom zdravlja Niš

Od ponedeljka počinje vakcinacija protiv gripa

Od ponedeljka, 15. oktobra, počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja u Nišu i u gradskim i seoskim isturenim ambulantama. Vakcina je besplatna, a u Domu zdravlja kažu da su dobili dovoljne količine ove vakcine.

Vakcinacija će se odvijati u objektu niškog Doma zdravlja u periodu od 10 do 19h, u prostorijama laboratorije koje se nalaze u suturenu, a vikendom u prostoriji intervencije broj 48.

Takođe, vakcinacija će se obavljati i u gradskim i seoskim zdravstvenim stanicama i ambulantama u prostorijama intervencije po ustaljenom rasporedu rada, najavljeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Pacijenti će moći da prime vakcinu isključivo u ambulanti gde imaju otvoren karton i samo uz nalog izabranog lekara, podsećaju iz Doma zdravlja.

Vakcina protiv sezonskog gripa preporučuje se osobama starijim od 6 meseci koji boluju od neke hronične bolesti, osobama sa slabijim imunitetom, osobama starijim od 65 godina kao i onima koji rade u javnim ustanovama gde je povećan rizik od oboljevanja.

 Vakcinacija je najefikasnija mera prevencije protiv gripa, napominju lekari.

 

  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije